Husdalen 2015 – Hvordan blir det i fremtiden???

Husdalen 2015 – Hvordan blir det i fremtiden???

Vår leirduebane i Husdalen står for fall. Etter mange års tro tjeneste har det begynt å tære på kvaliteten på husene der oppe og det ser ganske enkelt forferdelig ut!

Stokkene og pilarene som selve bygget et festet på, haller nå i ca. 40 grader og hele konstruksjonen står i fare for å rase sammen.

Inne i huset er det store høydeforskjeller på gulvet og det er ganske enkelt en berg-og-dal-bane der inne som ikke er presentabel for publikum, med listverk som henger fra takene og store sprekker langsmed veggene hvor musa har fritt leide ut og inn!

Siden vi nå er blitt eiere av området i Husdalen, har styret sett på muligheten for å bygge et nytt skytterhus som er rettet mot fremtiden. Vår virksomhet der oppe i Husdalen er i hovedsak  opplæring av nye jegere/skyttere, barn og ungdom, bedrifter og ikke minst de sedvanlige konkurransene som er så populære i vårt distrikt! Husdalen går for å ha en av de bedre leirduestiene i Trøndelag og har således fått tildelt fylkesmesterskapet i denne grenen.

For at vi skal kunne ta imot publikum i fremtiden, er det svært viktig at vi har noe å tilby av fasiliteter. I dag har vi kun utedo og ingen muligheter for håndhygiene. Snakker vi servering, er jeg redd for at Mattilsynet ville gremmes over hva de får se om de skulle dukke opp – de ville uten tvil stenge kjøkkenet vårt omgående.

Vi satser mer og mer på bedriftsskyting i Husdalen og interessen er økende! Men hvordan skal vi kunne ta imot bedrifter under de forholdene som er i dag? Vi fikk signalene sist sommer da vi fikk hentydninger til toaletter som manglet og da spesielt for damenes del som ikke har det like lettvint som oss mannfolka.

Vi ser aldri barn og de yngste av ungdommene i Husdalen, noe som igjen har sin årsak i hvordan det er der i dag. Vi ønsker derfor at barn og ungdom skal komme til oss i større grad, da dette er et satsingsområde som har høy prioritet.

Samtidig ønsker vi og har planer for at også rullestolbrukere skal kunne ferdes fritt mellom banene og delta i skytingen som alle oss andre!

Vårt mål er derfor å lage ny vei ned i anlegget som gir tilgang til nytt lager i kjelleren på nytt bygg. I dag er duene lagret litt her og der, også på slike steder at de kan påvirkes av vær og vind – noe som er svært uheldig for leirduene og ikke minst oversikten eller mangelen av denne.

Vi tror at ved å sette opp et nytt skytterhus vil aktivitetene i Husdalen økes! Bedrifter vil komme til skyting og grilling! Barn og unge skal få tilbud om opplæring i leirdueskytingen – det samme ønsker vi å gi til rullestolbrukere som klarer å holde i et gevær!

Vi satser på et bygg for fremtiden – hvor alle kan benytte de fasilitetene som er til stede! Enten det er hund, foto, kniv, fluebinding og annen opplæring!

 

 

 

Leder i Orkla Jeger og Fiskerforening

Tore Paulsen