Åpen dag i Songlia lørdag 3. juni

Åpen dag i Songlia lørdag 3. juni

Lørdag 3. juni arrangerer eierorganisasjonene åpen dag. Det blir aktivitet frå kl. 10.00, med bl.a. grilling og fiske i Songsjøen. Kl. 11. blir det bildekåseri om Songlia og Grytdalen. Kl. 12 blir det åpent for omvisning i alle husa. Kl. 13 blir det arrangert tur opp lia, forbi den store Songli-furua, og til gapahuken ved Ellinggårdstjønna.

Innbyggerne i Orkdal og Trøndelag burde bli bedre kjent med garden Songlia med det flotte gardsanlegget og dei gode mulighetene for friluftsliv i området.

På gardsanlegget er det muligheter for å leie hus til overnatting, og i hovedhuset er det muligheter for større arrangement: Bryllup, konfirmasjoner, seminar, og møter av alle slag. Det er stort kjøkken, matsal, møterom og stuer.

I skogen og fjellet er det tilrettelagt med merkede stier, det er muligheter for fiske, og leie av kano og båt.

Området har også ei lang og rik historie, og vart spesielt godt kjent fordi Thams kjøpte opp eiendommene i området og gjorde det til sitt jaktparadis. I deler av området ligg Grytdalen Naturreservat, som vart presentert i eit program i TV-serien til Arne Nævra om norske naturperler.

Eiendommen blir drevet av selskapet Songlia Eiendom AS som har som oppgave å drive og tilrettelegge eiendommen for almennheten. Eiere er organisasjonene Grytdalens Venner, Naturvernforbundet, Orkla Jeger- og fiskeforbund, og Sør-Trøndelag Jeger og fiskeforbund.

Lørdag 3. juni arrangerer eierorganisasjonene åpen dag. Det blir aktivitet frå kl. 10.00, med bl.a. grilling og fiske i Songsjøen. Kl. 11. blir det bildekåseri om Songlia og Grytdalen. Kl. 12 blir det åpent for omvisning i alle husa.

Det er mange turmuligheter. For folk som vil ha korte og greie turer anbefales ein tur etter vei til demningen og naustet ved Våvatnet, eller opp veien mot Grytdalen forbi steinbordet og til Songlitjønna. For litt lengre turer anbefales turen etter veien til Hjortdalshytta eller opp til den nærmeste toppen, Tjønnhammaren. Det selges turhefter for området.

Kl. 13 blir det arrangert tur opp lia, forbi den store Songli-furua, og til gapahuken ved Ellinggårdstjønna.